fonamentals

drets humans, solidaritat, activisme, cooperació, pau

FONAMENTA’LS, ELS TEUS DRETS, ELS DE TOTHOM

fonamentals_blancFonamentals són els drets que s’estan qüestionant cada vegada més, com a resposta a l’actual context de crisi econòmica. Que es qüestionin els nostres drets fonamentals, els recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, comporta que es posi en qüestió no sols els principis de l’estat social i del benestar, sinó també el que ha de ser el punt de partida de l’organització social i política de la nostra societat.

Si l’Estat no garanteix mecanismes de protecció i promoció d’aquests, s’obre la porta a la seva vulneració i a una fragmentació social cada cop major. Si no es garanteixen aquests drets, es vulneren els principis més bàsics d’igualtat, justícia i dignitat de totes les persones. I sense aquests drets, que són fonamentals i inherents a la persona, difícilment podrem parlar d’una societat en pau en un sentit positiu i ampli.

Aquests drets formen part d’una conquesta històrica que cal mantenir viva. És important seguir-los fonamentant en tant que principis inviolables que els Estats tenen l’obligació i el deure de respectar, promoure i protegir.

La crisi en la que estem immersors és tambdretshumansnens4é una crisi de valors. Recuperar aquests principis bàsics com a elements rectors del contracte social, que es basen amb uns compromisos internacionals adquirits pels Estats, ens pot ajudar a reflexionar sobre la situació actual i establir les alternatives de transformació social.

A la base de moltes de les mobilitzacions que estan protagonitzant l’escena social i política del país, s’hi troba la defensa d’aquests drets humans més bàsics. La connexió entre aquests moviments i la fonamentació jurídica i universal que aporta la Declaració, ens pot ajudar a generar un marc de comprensió més ampli que faciliti la comprensió de la interrelació nord-sud, global-local, empobriment-riquesa; i la necessitat de la solidaritat per a la transformació, la justícia i la pau.

Els Drets Humans estan fonamentats i són fonamentals per la pau positiva.

Anuncis

Deixa'ns el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: